Chokladfondanter

Apelsinchokladfondant

Blogg linneasmat :Linneas mat- och bakblogg, Apelsinchokladfondant

Självklart så ordnade jag en efterrätt till mig och min syster. Det blev ett par chokladfondanter med apelsinsmak denna gång. 

Jag har blivit helt förälskad i smaken av apelsin och vill verkligen ha det i allt jag bakar. Det passar så bra till allt och smakar gudomligt gott. Smaken passar även utmärkt i chokladfondanter har jag märkt. Denna gång så gjorde jag fondanterna på mjölkchoklad eftersom min syster föredrar det. Mjölkchoklad och apelsin älskar verkligen varandra.

Fondanterna var minst sagt goda! Mums. Jag testade att äta dem med vispad grädde idag och det var väldigt gott. Det blev dock att påminna lite om kladdkaka då!

torsdag 29 mars 2012 19:55 , i Chokladfondanter


Chokladfondant med kanel och ingefära

Blogg linneasmat :Linneas mat- och bakblogg, Chokladfondant med kanel och ingefära

Medan jag, Rasmus och min mamma fikade på pajen så åt min syster en chokladfondant som jag föreberett till henne. Hon är inte så förtjust i just paj, så en chokladfondant är i alla fall ett säkert kort.

Jag smatsatte chokladfondanten med kanel och ingefära för att det skulle smaka något annorlunda mot hur det vanligtvis smakar. Sedan så gjordes själva fondanten på mjölkchoklad. Min syster tycker att det är den godaste chokladen att göra fondanter på medan jag föredrar mörk choklad. Jag är dock inte så förtjust i mörk choklad vanligtvis, då föredrar jag mjölkchoklad.

söndag 25 mars 2012 16:18 , i Chokladfondanter


Chokladfondant med äpple

Blogg linneasmat :Linneas mat- och bakblogg, Chokladfondant med äpple

På kvällen så gjorde jag och Rasmus chokladfondanter som smakade äpple men även innehöll små äppelbitar. Själva chokladfondanterna serverades tillsammans med glassen från igår. Den med whoopiesmet och chokladbitar. Det passade väldigt bra tillsammans måste jag säga.

Choklafondanten var egentligen en vanlig fondant på mörk choklad som vi tillsatte pressad äppeljuice till. Vi pressade själva juicen själva från ett äpple. Sedan så hade vi i små äppelbitar för att förstärka smaken av äpple.

När vi sedan skulle äta fondanterna så insåg vi att gårdagens glass skulle passa utmärkt, så då tog vi fram den helt enkelt.

måndag 19 mars 2012 21:41 , i Chokladfondanter


Chokladfondant med två sorters choklad

Blogg linneasmat :Linneas mat- och bakblogg, Chokladfondant med två sorters choklad

Idag så ska min syster åka på ett konfirmationsläger så jag passade på att göra henne en chokladfondant innan hon åkte så hon skulle känna sig laddad och glad när hon åkte dit.

Denna gång så blandade jag två sorters choklad när jag gjorde denna chokladfondant. Det blev 2/3 mörk choklad och 1/3 mjölkchoklad. Det blev faktiskt väldigt gott och jag tänkte att jag skulle testa hur det blev med två olika sorters choklad, så jag smaksatte dem inte med något ytterligare.

Chokladfondanterna dekorerades med florsocker och ett hallon. Fint och gott! Blogg tillhörande linneasmat : Linneas mat- och bakblogg, Chokladfondant med två sorters choklad

fredag 16 mars 2012 16:54 , i Chokladfondanter


Chokladfondant med jordgubbar och ingefära

Blogg linneasmat :Linneas mat- och bakblogg, Chokladfondant med jordgubbar och ingefära

Denna kväll så gjorde jag några chokladfondanter eftersom vi alla var väldigt sugna på en varsin efter en lång och ansträngande dag på Boda Borg!

Eftersom vi hade lite jordgubbar i kylskåpet så tänkte jag att det var bäst att använda dem innan de blev dåliga. Jordgubbar och ingefära ska även vara ingredienser som passar utmärkt tillsammans så därför bestämde jag mig för att kombinera ihop de två smaksättarna till chokladfondanterna. De var förövrigt var gjorda på mörk choklad.

Det blev verkligen supersmaskigt och var uppskattat av alla som smakade. Riktigt supergoda chokladfondanter då ingefära, jordgubbar och mörk choklad passar otroligt bra ihop. 

lördag 10 mars 2012 22:08 , i Chokladfondanter


|

öppna
stäng

Du måste vara ansluten för att skriva ett meddelande till linneasmat

Du måste vara ansluten för att lägga till linneasmat till dina vänner

 
Skapa en blogg